19 de abril de 2006


Maite Larrauri - professora de filosofia

"La societat valenciana decep molt"

Es podría resumir així la impressió principal sobre el món que envolta Maite Larrauri, professora de filosofia en un barracó del Cabanyal, on es moren de fred a l´hivern i de calor a l´estiu. "Es una societat rica, però sense tradició cultural, sense àmbit de desenvolupament d´idees, una societat trista i provinciana".

Aquesta és la percepció de l´autora de La guerra segons Simone Weil. Per tant, per a Larrauri els mitjans de comunicació estan en consonància amb la seua societat, i no es tracta d´un problema politic conjuntural, sinó d´un problema social i estructural.

Si li demanem un glop d´esperit positiu, suggereix que ella "inventaria un programa de llibres", com fan en altres llocs. Perquè hi ha una franja de públic que s´hi interessaria i aniria en augment amb el temps. Perà a pesar de la cruesa de la seua visió de la societat valenciana, d´acceptar que hi ha una fractura entre els intel.lectuals i la resta de la societat, de pensar que Canal 9 podria ser una televisió molt més digna, Larrauri opina finalment:"No espere res dels mitjans de comunicació, per tant no desespere".

Diagnòstics de l´antiintel.lectualisme
..........................................................................
Quadern - EL PAIS, 26 de gener de 2006

No hay comentarios: